Ridning

VÄLKOMMEN TILL

ASPUDDSPARKEN

DJUR & KUL AB


Gilla Aspuddsparken på Facebook för senaste nytt


Följ oss på Instagram för senaste bilderna

Ridning

Ponnyridning - Denna ridning är inställd pga rådande läge! Vi genomför en specialvariant istället. Läs mer under Aktuellt.

På lördagar och söndagar har vi ponnyridning. Ridningen startar kl 11.30 och det är lite olika hur länge vi håller på. Biljetten köper du i fiket från 11:15. Är du i parkfiket senast 11.30 kan du dock vara säker på att få rida. Ridningen kostar 30 kr. Tänk på att endast köpa en biljett per barn. Finns det biljetter kvar efter ni ridit er runda får ni givetvis köpa en biljett till. Denna regel finns för att ge alla en möjlighet att rida.

Vi har uppehåll med ridningen under jul- och sommarlov samt påskhelgen.


Kvällsturer

Om du vill rida lite längre turer än på den vanliga ponnyridningen är det här något för dig. Du rider ut med ledare i närområdet i ca 25 min. Turerna är på kvällstid (start 18.30, 19.00 och 19.30) måndag till torsdag. Du bokar in dig på ett förutbestämt antal gånger. Vårens turer kan du börja boka from 1 februari och höstens from 1 juni. Infaller dessa datum på en helg så släpper vi platserna nästkommande vardag.

Kostnad varierar beroende på antalet ridtillfällen.


Kvällskurser

Vi har ibland hästkurser på kvällstid. Vi släpper platserna 1 mars och 1 oktober. Under förutsätttning att vi kommer kunna hålla någon kurs aktuell termin. Information om vilken kurs som erbjuds lägger vi upp här, på Facebook och Instagram. Vi sätter även upp anslag i Parken en tid innan platserna släpps. Infaller dessa datum på en helg så släpper vi platserna nästkommande vardag.
Kostnad varierar beroende på antalet ridtillfällen.


Ridning för barn med funktionsvariation

Vi har sedan 1997 anordnat ridning för barn med funktionsvariationer. Vi har snälla och trevliga ponnyer. Personalen har ridutbildning och även utbildning i ”Ridning för barn med funktionsnedsättning”. Under ridningen är det självklart att barnens assistent, pedagog eller vårdnadshavare är med och ansvarar för sitt barn, vår personal ansvarar för hästen och ridningen. Vi har ridtider på förmiddagarna (enstaka em-tider kan gå att ordna). Barnen rider regelbundet ca 25 min en gång i veckan. Du bokar upp barnet för en termin i taget. Kostnaden för ridningen är 300 kr/ridtillfälle. Antalet ridtillfällen per termin varierar mellan höst och vår. Det brukar vara strax under 15 tillfällen på hösten och strax under 20 på våren.


Ponnygrupp

Till oss i Aspuddsparken kan du komma med din barngrupp på en förbokad ridtur på våra snälla ponnyer. Ridningen kostar 300kr för upp till 10 barn, 450kr för upp till 15 barn och 600kr för upp till 20 barn. Ponnygruppen går bra att kombinera med studiebesök och/eller grillning.


Djur & Kul AB, Box 9031, 126 09  Hägersten, 08-19 99 15, info@aspuddsparken.se

Öppettider


Vardagar

8:30-17:00

(fiket är lunchstängt 12:30-13:30)


Lördagar och söndagar

10:00-16:00

(10:00-14:00 nov-feb)


Röda helgdagar och aftnar

10:00-14:00