Kaniner

VÄLKOMMEN TILL

ASPUDDSPARKEN

DJUR & KUL AB


Gilla Aspuddsparken på Facebook för senaste nytt


Följ oss på Instagram för senaste bilderna

Kaniner

Kaniner är gnagare som tycker om att leva i stora grupper, kolonier. De bor helst på en äng med lite buskar som de kan gömma sig i. Kaninen är ett liviligt djur som behöver mycket yta för att kunna hoppa ordentligt.

Kaninens tänder växer hela tiden och för att tänderna inte ska bli förlånga så behöver den gnaga. Om en tamkanin får bra mat med hö och grönsaker så nöts tänderna ner naturligt.

Det finns en massa olika kaninraser och kaniner kan ställas ut precis som t ex hundar och katter. Kaniner kan också tävla i hoppning. Det går att tävla i att hoppa många hinder efter varandra, höjdhopp eller längdhopp.

Hos oss i Parken finns just nu gotlandskaniner. Kaninerna bor i grupper. Våra gotlandskaniner har namn från olika blommor. Vi får ibland kaninungar. Några av kaninungarna brukar bo kvar medan de andra flyttar till nya hem.


Hos Skansen hittar du ännu mer information om kaniner.

Kaninfakta

Svenska lantraser


Storlek: 0,7-10 kg

Dräktighet: 1 månad

Ungar per kull: 4-6 stycken

Medellivslängd: 6-8 år

Äter helst: gräs, blad och kvistar


Mamma: hona

Pappa: hane

Barn: unge


Visste du att kaniner äter en del av sitt eget bajs. Det är fullt naturligt för dem och bajset de äter innehåller en massa bra vitaminer och näringsämnen. En kanin behöver äta detta bajs för att överleva.


Djur & Kul AB, Box 9031, 126 09  Hägersten, 08-19 99 15, info@aspuddsparken.se

Öppettider


Vardagar

8:30-17:00

(fiket är lunchstängt 12:30-13:30)


Lördagar och söndagar

10:00-16:00

(10:00-14:00 nov-feb)


Röda helgdagar och aftnar

10:00-14:00